Met ondersteuning van Ruban wordt zèlf ventilatie leggen kinderspel. Wij adviseren, maken legplannen en berekenen debieten. Jij installeert en bespaart tot 2000€ .

Advies op maatZelf ventilatie Systeem D installeren

Wij adviseren jou bij nieuwbouw of renovatie over type ventilatie, type buizen en type unit. We maken voor jou een plan waarop je trajecten van de buizen ziet en plaats van unit en aansluitingen. Maar ook tijdens de installatie blijven we ter beschikking om een antwoord te geven op alle praktische vragen. Ruban staat al jaren garant voor een efficiente samenwerking, zowel bij ventilatie als elektriciteit.      
2 redenen waarom ventilatie echt noodzakelijk is:

1)Meer isolatie

Het steeds beter isoleren van de woning betekent ook dat we steeds luchtdichter bouwen. Dit verhindert de natuurlijke aan- en afvoer van verse lucht in de woning via allerlei openingen (kieren en spleten).

2)Meer aandacht voor gezonde lucht

De lucht in de woning wordt continu vervuild door uitademen, damp en vocht van douche/bad of was. Ook geven sommige materialen oplosmiddelen vrij: vinyl, tapijt of schilderwerken zorgen onder andere voor een vervuild binnenklimaat. Een goed ventilatie systeem maakt hier het verschil.    
Ruban Zelfbouw heeft een concreet stappenplan in ondersteuning van de doe-het-zelver of zelfbouwer. Het stappenplan »
Er bestaan verschillende systemen om te ventileren. We lichten graag het onderscheid tussen ventilatie systeem C of D (balansventilatie) toe. Ventilatiesystemen »