De Ubiflux Vigor W325 en W400: top toestel tegen topprijs!

Ubiflux vigorUbbink geniet als producent van ventilatietoestellen bij de particulier wat minder aandacht. Ten onrechte.

Recentelijk lanceerde Ubbink namelijk zijn nieuw ventilatie toestel: de Ubiflux Vigor in een uitvoering tot 325m³/u en 400m³/u. Het gaat om toestellen die uiterst compact en energiezuinig zijn met een zeer hoog thermisch rendement: 86% voor de versie tot 325m³ en 84% voor de versie tot 400m³.

Het energie verbruik is beperkt tot respectievelijk 2X59watt en 2X80watt op de hoogste stand. Dit maakt de toestellen bijzonder energievriendelijk. Ook al omdat in de praktijk de toestellen nooit op vol vermogen draaien. Een gemiddeld verbruik van 2X 20watt is dan ook zeker realistisch.

De unit beschikt over contstant flow motoren. Dit betekent dat het toestel permanent de hoeveelheid toegevoerde en afgevoerde lucht meet. Als bv door harde wind of vervuiling van de filters er verschillen ontstaan in het toegevoerde debiet en het afgevoerde debiet zal het de unit de snelheid van zijn motoren daaraan aanpassen. De unit beschikt daarvoor over de vane-Anemometer technologie die een zeer precieze en snelle flow-meting toelaat

Wil je een extra reductie van je e-peil? Maak dan je het toestel vraaggestuurd door toepassing van vochtigheidsensoren (bv in de badkamer en keuken) en CO2 sensoren (bv in de slaapkamers en/of living) .

Het toestel garandeert de 325m³ of de 400m³ /uur tegen een hoge tegendruk van 200Pa (de meeste toestellen garanderen deze debieten tot een tegendruk van slechts 150Pa).

De garantie op het toestel is kosteloos verlengbaar met een periode van drie jaar (vijf jaar waarborg in totaal dus!) door het toestel te registreren op de website van de producent.

Het instellen van het toestel gebeurt door een touch display en is uiterst eenvoudig. Maar standaard is ook modbus voorzien, een aansluitng voor een vierstandeschakelaar, een E-BUS voor het regelen van het toestel met een klok waarmee je makkelijk een weekprogramma instelt.

Via de Plus versie (optie) kan je het toestel ook sturen met een 0-10V sturing. Dit wordt vaak toegepast in domotica systemen.

Een laatste belangrijk weetje is dat het toestel in een volledig recycleerbare verpakking komt.

En last but not least: het toestel komt tegen een zeer scherpe prijs!

Ubiflux Vigor brochure

Thomas De Clercq
30/08/2019
Thomas De Clercq

Andere artikelen

Hoe een ventilatie installatie ontwerpen?

Lees verder

Ventilatie: wat bedoelt men met doorstroomopeningen?

Lees verder

Ventilatie-eisen: welke debieten laten berekenen?

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen of promoties? Schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief (max 1 keer per maand, geen spam!).