Ontdek de unieke, no-nonsense service van Ruban Zelfbouw. Van ontwerp tot het werkt!
Met zelf elektriciteit leggen bespaar je gemiddeld 50% op de volledige installatie. Zo krijg je voor jouw budget de best mogelijke installatie.
We berekenen snel en eenvoudig hoeveel het kost om zelf je elektriciteit te leggen!
Elektriciteit leggen kan je perfect zelf.
Afhankelijk van jouw ervaring maak je zelf een selectie uit de beschikbare begeleiding. Reeds meer dan 10 jaar ondersteunen we doe-het-zelvers op een professionele manier.
Ook voor doe-het-zelvers die minder ervaring hebben op gebied van elektriciteit zorgt onze deskundige begeleiding met concreet stappenplan voor een vlotte installatie van jouw project.
Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt, overlopen de mogelijkheden
en lichten voor-en nadelen van verschillende systemen toe. Van een klassiek schakelsysteem over drukknoppen en telerupturen tot domotica en ‘home automation’. Jij beslist welk systeem best aansluit bij jouw behoeftes.
– Vrijblijvende offerte met stukprijzen
– Digitaal plan van de elektrische installatie inclusief lichtplan
– Individueel legplan: waar welke materialen gebruiken
– Onze technieker levert de materialen met uitleg
– 6 dagen op 7 technische back-up
– Controlebezoek en extra interventie op de werf indien nodig
– Voorbekabeling elektriciteitskast
– Stappenplan om alles aan te sluiten of we sluiten het verdeelbord
voor jou aan
– Volledig dossier voor de keuring
– Instructieboek en video’s
– Van aansluitkabel tot werfkast
– Alle info digitaal beschikbaar op ‘My Ruban’ account
Bereken snel en eenvoudig hoeveel het kost om zelf je elektriciteit te leggen.
We werken een offerte uit op maat van jouw project!
Ruban biedt verschillende systemen van elektrische installatie aan. Van het klassiek schakelsysteem over teleruptoren en drukknoppen tot domotica en smart Home Automation.
Welk systeem past best bij
Toelichting bij een uitzonderlijk aanbod van mogelijkheden en advies op maat van jouw project. Wij luisteren naar wat jij belangrijk vindt, overlopen alle mogelijkheden en lichten voor- en nadelen van de verschillende systemen toe.
Jij kan zo makkelijker beslissen welk systeem best aansluit bij jouw behoeftes.
Hier loopt de kabel vanuit de automaat via de schakelaar naar het lichtpunt. Een druk op de schakelaar sluit het contact, de stroomt loopt naar de lamp, het licht brandt..
Ideaal als je zoekt naar een oplossing die voldoet aan alle eisen maar beperkt is in flexibiliteit en mogelijkheden.
Een basis installatie is veelal +/- 500 Euro goedkoper dan een installatie met bv teleruptoren en drukknoppen maar heeft een stuk minder mogelijkheden.
Meer boor- slijp- en kapwerk want kabels nodig tussen schakelaars en lichtpunten. Meer kans op fouten bij het bekabelen. Eens gechapt of gepleisterd kan je heel moeilijk nog zaken wijzigen: weinig flexibiliteit. Het aantal afdekplaten op muren is aanzienlijk groot.
Hier loop je van het lichtpunt met de kabel rechtstreeks naar de teleruptor in de elektriciteitskast. Via een drukknop krijgt de teleruptor een impuls en zo schakel je het licht. De drukknoppen zelf werken op een zeer lage veiligheidsspanning (24V).
Je wil achteraf nog zaken kunnen aanpassen: vb. de plaats van waarop je een lichtkring wil schakelen, achteraf toevoegen van knoppen in een inbouwdoos (vb. voor de bediening van een rolluik), vanop één plaats alle lichten ‘aan’ of ‘uit’.
Je wil één en ander automatiseren: lichten bedienen via een tijdklok of via een lichtsensor (bij valavond), rolluiken/screens bedienen via drukknoppen of via een lichtsensor…
Mogelijkheid tot ‘alles uit’ knop (bij verlaten van woning) of ‘alles aan’ knop (‘paniekknop’). Makkelijker te installeren en minder boor- slijp- en kapwerk. Achteraf moeiteloos aanpassen van functies (vb welke drukknop schakelt welke lichtkring) Achteraf moeiteloos toevoegen van drukknoppen binnen één inbouwdoos (keuze tussen enkele, dubbele, vier- en zesvoudige drukknoppen). Switch naar domotica zonder slijpwerk
Voor een basis installatie ongeveer 500 Euro duurder als klassiek systeem maar een stuk meer flexibiliteit
Je stuurt jouw centrale controller via jouw bedieningsknoppen. Elke drukknop heeft zijn eigen ‘adres’. Op basis van dit ‘adres’ wordt een specifiek commando uitgevoerd. Via programmatie bepaal je zelf het commando. Via één knop kan je zo meerdere commando’s tegelijkertijd laten uitvoere. Je kan een commando vanop afstand geven (vanop werk of op reis) of vanuit de zetel via PC, tablet, smartphone.
Je wil verschillende systemen zoals verlichting, verwarming, rolluiken, screens, ventilatie met één systeem sturen en je wil heel wat automatiseren (bv met één druk op de knop een bepaalde sfeer creëren)
Je verhoogt jouw wooncomfort en veiligheid. Je kan blijvend aanpassingen maken in functie van jouw behoeftes; herconfigureren kan dankzij de gebruiksvriendelijk software. Je kan starten met een basis pakket zodat het een betaalbaar systeem wordt voor veel Doe-het-zelvers
Sommige mensen vinden een aantal mogelijkheden van Domotica overbodig. Voor de programmatie vraagt het bereidheid om vertrouwd te raken met de software.
In tegenstelling tot bovenstaand systeem van domotica plaatsen we in dit systeem weinig of geen drukknoppen. Het systeem gaat ervan uit dat je bepaalde routines hebt. Via bewegingssensoren detecteert het systeem wanneer je waar bent in de woning. Loxone zorgt dat gebeurt wat jij wil dat er op dat moment gebeurt. Het systeem houdt rekening met het moment van de dag, lichtniveau buiten, temperatuur, vochtigheid, … Alles verloopt zoveel mogelijk automatisch. Je kan de installatie wel manueel bijsturen indien gewenst.
Je wil dat woonautomatisering jouw leven zo comfortabel en eenvoudig mogelijk maakt.
De technologie ontwikkelt zich razend snel. Ook in de woning worden apparaten en technieken steeds beter en slimmer. Via Loxone Smart Home wordt ook jouw woning slim en geconnecteerd. Dit betekent voor jou als bewoner: meer comfort, meer veiligheid en ook energiebesparing.
Sommige mensen vinden een aantal mogelijkheden overbodig. De programmatie vraagt ook bereidheid om vertrouwd te raken met de software maar je kan de programmatie ook laten uitvoeren.
Ben je benieuwd naar hoe je concreet aan de slag gaat met elektriciteit? Download dan onze wegwijzer elektriciteit en leer hoe Ruban Zelfbouw je kan helpen met jouw project.