Met ondersteuning van Ruban wordt zèlf ventilatie leggen kinderspel.
Wij adviseren, maken legplannen en berekenen jouw debieten.
Jij installeert en bespaart 2000€ en meer.
Het steeds beter isoleren van de woning betekent ook dat we steeds luchtdichter bouwen. Dit verhindert de natuurlijke aan- en afvoer van verse lucht in de woning via allerlei openingen (kieren en spleten).
De lucht in de woning wordt continu vervuild door uitademen, damp en vocht van douche/bad, door gebruik van poetsmiddelen,…
Ook geven sommige materialen oplosmiddelen vrij: onder andere vinyl, tapijt of schilderwerken zorgen voor een vervuild binnenklimaat. Een goed ventilatie systeem maakt hier het verschil.
Bij een ventilatiesysteem C+ voer je lucht af via de badkamer, toiletten, keuken en wasplaats. Dit creëert een onderdruk in de woning, waardoor via roosters in de leefruimtes (living, slaapkamers, bureel,…) lucht wordt aangevoerd.
Een ventilatiesysteem C+ doet aan vraaggestuurde ventilatie: sensoren regelen de hoeveelheid af te voeren lucht.
Bij een ventilatiesysteem D (ook balansventilatie genoemd) voer je de “vervuilde” lucht af via ventielen in de keuken, badkamer, wasplaats, toiletten. Via kanalen voert het systeem eenzelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht toe (in living, slaapkamers, bureel,…). De ventilatie unit voert lucht van buiten aan. Via de warmtewisselaar wordt tot 87% warmte van de afgevoerde binnenlucht overgedragen op binnenkomende koudere buitenlucht.
Een bypass in een systeem D zorgt er in de zomer voor dat ’s nachts de warmtewisselaar buiten spel wordt gezet. Op die manier kan de ventilatie unit de frisse buitenlucht rechtstreeks in de woning inblazen.
Goede partner voor zelfbouwpakketten op maat voor elektriciteit en ventilatie. Vriendelijke en behulpzame mensen.
Bereken snel en eenvoudig hoeveel het kost om zelf je ventilatie te leggen.
We werken een offerte uit op maat van jouw project!