Hoe lang duurt het om zelf je elektriciteit te leggen?

Elektriciteit leggen vraag wel wat inspanning en tijd. Daardoor kun je door zelf je elektriciteit te leggen veel uren en dus geld uitsparen. Zelf elektriciteit leggen doe je in twee fasen:

1. Slijpen
In de eerste fase dien je de sleuven te slijpen en de potjes in te bouwen. De duurtijd van deze fase is afhankelijk van de grote van de woning en hoeveel elektriciteit je legt. Gemiddeld genomen rekenen we hier een week. Dit kan je natuurlijk ook spreiden over enkele weekends.

2. Aansluiten en installatie
Voor de tweede fase (aansluiten van het bord en installeren van de stopcontacten, drukknoppen/schakelaars) dien je ook wat tijd uit te trekken. Reken voor het aansluiten van een door ons voorbekabeld bord op een volle dag tot een kort weekend. Voor het plaatsen van de stopcontacten, drukknoppen en dergelijke (de afwerking dus) dien je te rekenen op twee tot vier dagen, afhankelijk van hoe lang je werkt en hoeveel elektriciteit je zelf geplaatst hebt.

Meer vaak gestelde vragen

Download onze wegwijzer

Ben je benieuwd naar hoe je concreet aan de slag gaat met elektriciteit? Download dan onze wegwijzer elektriciteit en leer hoe Ruban Zelfbouw je kan helpen met jouw project.

Download nu
book 1