BTicino de naoorlogse periode een significante bijdrage geleverd aan de modernisering van de bouwsector, dankzij innovatieve avant-garde producten die vaak de marktontwikkelingen en -oriëntatie voorafgingen. Centraal stond de aandacht voor het ontwerp, gecombineerd met een hoogstaande technologie. Dankzij deze strategie ontplooide BTicino zich als referentiepunt in de internationale designwereld.

Vandaag de dag werken meer dan 450 ingenieurs en technici op de afdeling Research & Development van de Italiaanse zetel. Dit onderzoekscentrum dient als referentiepunt op wereldniveau voor de ganse Legrand groep. BTicino investeert zo’n 7 à 8% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Een belangrijk engagement dus, dat vertaald wordt in permanente ontwikkeling van nieuwe producten en mogelijkheden.

Bticino is in de residentiële markt vooral bekend voor de “Magic” reeks. Deze reeks stopcontacten, schakelaars, drukknoppen, afdekplaten werd in 1961 geïntroduceerd. Het design ervan blijft nog steeds actueel en is nog vaak het voorkeur materiaal van architecten.

Ondertussen heeft Bticino natuurlijk heel wat ander materiaal in de cataloog. De meest recente daarvan is “living light” reeks. Deze reeks komt best tot zijn recht in “Italiaanse” (langwerpige) inbouwdozen. Bticino heeft de naam duur te zijn, maar dat is niet echt het geval. Het schakelmateriaal van Bticino is zeker concurrentieel met dat van Niko.
Verder beschikt Bticino ook over een uitgebreid assortiment videfonie. Meest recent is een videofoon die je verbindt via wifi met je intern netwerk. Via internet kan je dan overal ter wereld via je smartphone zien wie er bij jou aanbelt.