Reeds meer dan 67 jaar staat de naam Eltako synoniem voor betrouwbaarheid en vindingrijkheid, voor de hoogste competentie en kwaliteit bij de ontwikkeling en fabricatie van innovatieve schakelapparatuur en sturingstechnieken voor installaties in gebouwen.

In 1949 stelde de stichter, de heer ingenieur Horst Ziegler, in Stuttgart de eerste Eltako-teleruptor voor. Daarmee was de basis gelegd voor de verdere uitbouw van een onafgebroken vernieuwd productenpakket van de modernste schakeltoestellen. Eltako behoort tot de marktleiders op gebied van dimmers, trappenlichtautomaten,veldvrije schakelaars, multifunctie tijdrelais en elektronische energietellers. De recentste ontwikkelingen is het gamma Eltako-Wireless; draadloze oplossingen met grenzeloze flexibiliteit en comfort in de elektrische installatie.

De relais en teleruptoren van eltako geven onze klanten de mogelijkheid om een en ander te automatiseren zonder daarom naar een domotica installatie te moeten grijpen. De belangrijkste mogelijkheden zijn bv de alles aan/uit knop, de alles op/af knop voor rolluiken, sturen op tijd, regen, wind en zon sensoren voor de screens of rolluiken, dimmodules om verschillende types van lampen te dimmen…