Loxone, opgericht in 2009, revolutioneert met de groene Miniserver de Smart Home industrie en is vandaag marktleider in dit segment. In totaal telt de Loxone Group meer dan 250 medewerkers en behoort wereldwijd tot de snelst groeiende bedrijven in de Smart Home sector.

Elke missie begint met een visie.
Deze van Loxone begon in het jaar 2008. Thomas Moser en Martin Öller waren het eens dat een woning haar basisfuncties op het vlak van comfort, veiligheid en energiemanagement alleen moet kunnen uitvoeren. Vandaag de dag parkeren auto’s zichzelf en maait een robot uw gras. Slim wonen was dus niet langer een utopische droom. Helaas waren de bestaande oplossingen onpraktisch, complex en vooral erg duur:
„We dachten dat er toch een eenvoudige, slimme en betaalbare oplossing moest zijn! We willen dat ‘s nachts het licht aangaat wanneer we opstaan, zonder in het donker naar een lichtschakelaar te zoeken. We willen dat onze jaloezieën de stand van de zon volgen – in combinatie met onze verwarming om energiezuinig te verwarmen…”.
Tina Ramaeckers, 27 Jaar, uit Malderen omschrijft de loxone visie nog het best met haar Loxone moment:
“Wanneer er iemand aan de deur belt, terwijl mijn zoontje boven slaapt, word ik met een lichtimpuls in de woonkamer en keuken op de hoogte gebracht dat er iemand voor de deur staat. Mijn huis houdt rekening met mijn kleine spruit – dat is mijn Loxone moment.”