Niko werd in 1919 opgericht door de broers Alphonse en Werner De Backer. In hun ateliers in Sint-Niko-laas ontwierpen zij schakelaars en stopcontacten die al snel de Belgische markt veroverden.
Sinds enkele jaren zet Niko volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling.

Niko is een Belgisch bedrijf met hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Je vindt er de productiehallen, maar ook de afdelingen onderzoek en ontwikkeling, sales en customer support.
Niko staat voor producten en diensten van topkwaliteit, zowel op vlak van techniek als design. Om die topkwaliteit te verzekeren, controleert Niko zijn producten tijdens elke productiestap. Niko biedt dan ook 4 jaar garantie voor alle Niko producten, terwijl de wettelijke verplichting slechts 2 jaar bedraagt.
Niko beschikt bovendien over een uitstekende dienst naverkoop die de doorverkopers van Niko materiaal bijstaat bij het oplossen van allerhande problemen. Deze dienst bied zeer snel de juist antwoorden. Een echt voordeel als je ooit een probleem mocht hebben met Niko materiaal.

Niko Home Control

Je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen van op 1 centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone: dat is huisautomatisering.
Niko Home Control is het neusje van de zalm: centrale bediening, bediening via een app eender waar ter wereld, opvolging van energieverbruik, veiliger wonen via toegangscontrole en automatisch sturen van verlichting, meer comfort dankzij automatische verwarming en ventilatie, met 1 toets alle lichten en stopcontacten in- en uitschakelen…

Niko Home Control is een bijzonder gebruiksvriendelijk product. Makkelijk en snel te installeren en programmeren. Niko gebruikt vanzelfsprekend Niko schakelaars en drukknoppen. Als systeem is Niko Home Control een vrij gesloten systeem met momenteel iets minders mogelijkheden als bv een Qbus. Echter het systeem is in volle ontwikkeling en er is de duidelijke wil van Niko om met dit systeem een belangrijke positie in de markt te nemen.

Meer weten over Niko Home Control?

Contacteer ons Bezoek de Niko website