Nieuw bij Niko: breng je woning up to date zonder kappen of breken.

2 8Je kan je bestaande installatie nu aanpassen naar een Niko Home Control installatie zonder kappen of breken.

In bestaande woningen met klassieke bekabeling kan je vanaf nu de bestaande elektriciteitsdraden en inbouwdozen hergebruiken voor de installatie van Niko Home Control. In de elektriciteitskast heb je geen bijkomende ruimte nodig. De klassieke schakelaars en wandcontactdozen van de bestaande installatie vervang je heel eenvoudig door geconnecteerde schakelaars en wandcontactdozen, die je configureert volgens je eigen wensen.

De draadloze slimme hub

3 4

Draadloze hub

Zo is er een geconnecteerde enkelvoudige en tweevoudige schakelaar, een geconnecteerde dimmer, motorbediening, draadloze bewegingsmelder en een geconnecteerd stopcontact. Hiermee kan je niet alleen de klassieke schakeling of bediening uitvoeren. Maar als je ook de draadloze slimme hub voor Niko Home Control installeert kan je extra functionaliteit toevoegen. Deze functionaliteit is nagenoeg dezelfde als die van een Niko Home Control installatie. Sferen, een alles aan/uit knop, aanwezigheidssimulatie, klokgestuurde verlichting schakelen via de smartphone, integratie met je alarmsysteem, integratie met Bose, Renson, Sonos, je Vaillant ketel, … behoren perfect tot de mogelijkheden.

4 4

Draadloze bewegingsensor (51mm X 51mm X 34mm)

Wil je extra schakelaars plaatsen dan kan je ook draadloze schakelaars tegen de muur “plakken” zonder extra kap of breekwerk. Ook de bewegingssensors zijn draadloos en kan je dus makkelijk overal bijplaatsen.

Touchswitch

1 6

Touchswitch: bedieningsscherm

Niko beschikt tevens over een Touchswitch. Met dit intuïtief bedieningsscherm stuur je verschillende Niko Home Control bedieningen en sferen aan. De Touchswitch voor traditionele bekabeling sluit je aan op 230 Vac. Je kan de Touchswitch meteen na installatie als enkelvoudige schakelaar gebruiken. Via de programmeersoftware voeg je de Touchswitch toe aan de Niko Home Control installatie. In de configuratie-app voor smartphone configureert je nadien zelf welke functies je met dit scherm wil bedienen.

Koop je dus een woning waarvan de bekabeling nog in orde is, maar wil je de installatie uitbreiden met heel wat extra comfort, dan is dit de ideale oplossing. Wil je een stuk aanbouwen, dan kan je daar de “klassieke” Niko Home Control installatie plaatsen en die perfect integreren met de elektriciteit in het bestaande stuk van de woning. Geen extra kap en breekwerk meer.

Contacteer ons via onze website. We komen langs en analyseren samen met jou de elektrische installatie van je (nieuw aangekochte) woning. Is de bekabeling ervan ok, dan bespreken we meteen de mogelijkheden om dit unieke systeem te integreren in jouw woning!

Thomas De Clercq
14/08/2019
Thomas De Clercq

Andere artikelen

Elektriciteit: hoe de verlichting uittekenen voor je woning?

Lees verder

Elektriciteit leggen: hoe teken ik een elektrisch plan?

Lees verder

Welke voorbereidingen maken voor je elektrische installatie?

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen of promoties? Schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief (max 1 keer per maand, geen spam!).