Nieuw in het gamma: Ubiflux Vigor W400 en Vasco DX reeks

Ubiflux vigorUbiflux Vigor W400

 

Recentelijk lanceerde Ubbink zijn nieuw ventilatietoestel: de Ubiflux Vigor in een uitvoering tot 325m³/u en 400m³/u. Het gaat om een toestel dat uiterst compact en energiezuinig is met een zeer hoog thermisch rendement: 86% voor de versie tot 325m³ en 84% voor de versie tot 400m³.

Het energie verbruik is beperkt tot 2X59 watt en 2X80 watt op de hoogste stand. Dit maakt de toestellen bijzonder energievriendelijk. Ook al omdat in de praktijk de toestellen nooit op vol vermogen draaien. Een gemiddeld verbruik van 2X 20 watt is dan ook zeker realistisch.

De unit beschikt over constant flow motoren. Dit betekent dat het toestel permanent de hoeveelheid toegevoerde en afgevoerde lucht meet. Als bv door harde wind of vervuiling van de filters er verschillen ontstaan in het toegevoerde debiet en het afgevoerde debiet zal de unit de snelheid van zijn motoren daaraan aanpassen. De unit beschikt daarvoor over de vleugelrad-anemometer technologie die een zeer precieze en snelle flow-meting toelaat.

Door toepassing van vochtigheid- en CO2 sensoren kan je ook nog een extra reductie van je e-peil bekomen.

Het toestel garandeert de 325m³ of de 400m³ /uur tegen een hoge tegendruk van 200Pa (de meeste toestellen garanderen deze debieten tot een tegendruk van slechts 150Pa). Bovendien is de garantie op het toestel verlengbaar met een periode van drie jaar (vijf jaar in totaal) door het toestel te registreren bij Ubbink.

Het instellen van het toestel gebeurt door een touchdisplay en is uiterst eenvoudig.

Meer weten? Neem een kijkje in onze online Ubiflux Vigor brochure

 

VascoVasco DX reeks

De nieuwe DX reeks van Vasco werd begin dit jaar gelanceerd. Deze reeks blinkt uit door fluisterstille ventilatie tegen een zeer hoog rendement.
Vasco heeft altijd veel aandacht gespendeerd aan het geluid van hun ventilatietoestel. In deze nieuwe reeks zijn ze erin geslaagd de lat opnieuw hoger te leggen. Het is Vasco is gelukt om opnieuw de stilste ventilatie-unit te ontwikkelen.

 

Dit is wat de R&D manager van Vasco hierover vertelt: “De plaatsing van de ventilatoren is door ons om die reden zodanig gekozen, dat ‘de uitstraling’ van het geluid naar de woningaansluitingen tot een absoluut minimum is beperkt. In tegenstelling tot wat gangbaar is in de markt, zijn de ventilatoren niet recht voor het inblaaskanaal gepositioneerd, maar vlak bij de aanzuiging van verse buitenlucht. Hierdoor gaat de lucht – én daarmee ook het geluid – eerst door de warmtewisselaar, die tegelijk het geluid dempt. Hiermee reduceren we het geluid met 10 dB vooraleer het in de woning wordt gevoerd. Verder is er een belangrijke rol weggelegd voor aerodynamica want als lucht gaat “botsen” ontstaat er geluid. Om dit te beperken is er een zogenaamde ‘flowgrid’ voor de ventilatoren gepositioneerd die de lucht stroomlijnt. Maar ook zijn er op belangrijke plaatsen slimme rondingen aangebracht die ervoor zorgen dat onze nieuwe DX generatie tot de allerstilste ventilatie-units op de markt hoort.”

 

Op het vlak van warmteterugwinning heeft de DX reeks een belangrijke stap voorwaarts gedaan. Door de unieke vorm van de ‘Octogon’ warmtewisselaar,werden de doorstroomkanalen en luchtinlaten zo ontworpen dat de lucht die door de wisselaar heen stroomt langer onderweg is. Zo is er meer tijd om de warmte effectief over te dragen. De energie van de volledig gescheiden luchtkanalen van de in- en uitgaande lucht wordt hierdoor volledig benut. Hierdoor worden eventuele temperatuurverschillen tot een minimum teruggebracht en is er een minimaal warmteverlies om een woning op een aangename en comfortabele temperatuur te houden.

Meer weten? Neem een kijkje in onze online Vasco ventilatie brochure DX reeks.

 

Beide toestellen zijn bij Ruban Zelfbouw te verkrijgen. We lichten graag alle verschillende systemen toe met alle voor- en nadelen. Zo trachten we jouw wensen te matchen met de mogelijkheden. Jij beslist dan welk systeem best aansluit bij jouw behoeftes. Maak een afspraak of vraag ineens een offerte aan.

Thomas De Clercq
14/03/2019
Thomas De Clercq

Andere artikelen

Hoe een ventilatie installatie ontwerpen?

Lees verder

Ventilatie: wat bedoelt men met doorstroomopeningen?

Lees verder

Ventilatie-eisen: welke debieten laten berekenen?

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen of promoties? Schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief (max 1 keer per maand, geen spam!).