Ventilatie: waarom is ventileren zo belangrijk?

Hoe zorg jij voor gezonde lucht in huis? De ramen openzetten helpt voor even, maar een halfuur later adem je weer allerlei ziekmakers in. Eigenlijk moet je je woning voortdurend ventileren en geregeld verluchten. Leer waarom ventileren zo belangrijk is en ontdek een budgetvriendelijke oplossing.

Ruban Header 0221 A 600

Zwevende ziekmakers in huis. 
Indrukwekkend: de lucht in onze woningen is gemiddeld 2 tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Terwijl we ademen, koken, douchen en schoonmaken in huis, stapelen CO2 en vocht zich op in de lucht. Verder bevat binnenlucht een mix van chemische stoffen uit o.a. bouwmaterialen, meubilair, verf, woontextiel en schoonmaakmiddelen. De meeste van deze stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid. En dan hebben we het nog niet gehad over bacteriën, stof en huisstofmijt. Hoe zorg je ervoor dat je gerust kunt ademhalen in huis? Je leest er alles over in ons gratis handboek ventilatie.

Ventileren voor een gezond woonklimaat. 
Onderschat niet hoe belangrijk gezonde binnenlucht is. Gemiddeld brengen we zo’n 15 uur per dag in onze woningen door. Als je je huis niet goed ventileert, adem je constant vervuilde lucht in. Dat doe je niet ongestraft. Je wordt sneller moe, je concentratie gaat achteruit en je kunt last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn, allergieën, geïrriteerde ogen, neus en keel. Sommige stoffen die rondzweven in huis zijn zelfs kankerverwekkend. Hoe voorkom je luchtvervuiling in je woning? Vraag je handboek ventilatie aan en ontdek doeltreffende oplossingen.

Schermafbeelding 2021 02 02 om 12.17.27

Waarom kiezen voor een ventilatiesysteem?
Door je woning te ventileren, voorkom je de opstapeling van vocht en schadelijke stoffen die tot gezondheidsklachten kunnen leiden. Maar een venster openzetten volstaat niet. Bovendien laat je zo veel kostbare warmte ontsnappen. Efficiënt ventileren doe je met een kwalitatief ventilatiesysteem op maat van je woning. Daarmee wordt vervuilde lucht voortdurend vervangen door verse, gezonde lucht. De kwaliteit van de binnenlucht verhoogt en je geniet dag in dag uit van een gezond binnenklimaat. Dat went snel! Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Isoleren vraagt om ventileren. 
Ventileren is vandaag de dag meer dan ooit nodig. Hoe dat komt? Onze woningen raken steeds beter luchtdicht geïsoleerd. Op die manier moeten we minder verwarmen, wat goed is voor het milieu. Er is wel een keerzijde. Wanneer je een woning isoleert, wordt die meer luchtdicht. Er zijn dan haast geen spleten of kieren meer waardoor verse lucht naar binnen kan. In zo’n geval is ventileren extra belangrijk. Met een mechanisch ventilatiesysteem ververs je de binnenlucht continu, op een energiezuinige manier. Benieuwd wat er zoal mogelijk is? Vraag dan hier je adviesgesprek met een specialist van Ruban.

Verplicht bij nieuwbouw en grote verbouwingen. 
Als je gezond wil wonen, is ventileren een must. Dat beseft ook de overheid. Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en grote verbouwingen. Met een mechanisch ventilatiesysteem ben je zeker dat de lucht in je huis voldoende en tijdig ververst wordt. Een ventilatiepecialist van Ruban vertelt je welk ventilatiesysteem geschikt is voor jouw situatie en voldoet aan de ventilatienormen. Bijkomend voordeel: door te kiezen voor een zelfbouw ventilatiesysteem van Ruban bespaar je tot 2000 euro! Vraag hier je gratis offerte aan.

Ventileren voor een hygiënisch huis. 
Wat zou je ervan vinden om minder schoonmaakwerk te hebben? Met een ventilatiesysteem in huis wordt het een stuk makkelijker om je woning schoon en hygiënisch te houden. Je ventilatiesysteem voert vocht af, waardoor je schimmels, problemen met huisstofmijt en onaangename geuren vermijdt. Dat scheelt heel wat uren poetsen. Bovendien ruikt het altijd lekker schoon en fris in huis, waardoor je geen luchtverfrissers of huisparfums meer nodig hebt.

Bespaar tot 2000 euro met een zelfbouwpakket.
Om voldoende en efficiënt te ventileren, heb je een ventilatiesysteem nodig dat past bij jouw woning. Met een zelfbouwpakket van Ruban plaats je makkelijk zelf je ventilatie, ook als je geen ervaring hebt. Je wordt beloond met een besparing tot 2000 euro. De specialisten van Ruban geven advies, werken legplannen uit en berekenen debieten. Vraag je gratis offerte aan en ontvang snel een richtprijs voor jouw project.

Goed ventileren is een must om de lucht in je woning gezond te houden. Een ventilatiesysteem op maat van je woning klaart deze klus voor jou. Kies je voor een zelfbouwpakket van Ruban Zelfbouw, dan bespaar je tot 2000 euro. Elk pakket is op maat en komt met de nodige begeleiding. Net wat je nodig hebt? Vraag dan vrijblijvend je gratis offerte aan

Thomas De Clercq
02/02/2021
Thomas De Clercq

Andere artikelen

Hoe een ventilatie installatie ontwerpen?

Lees verder

Ventilatie: wat bedoelt men met doorstroomopeningen?

Lees verder

Ventilatie-eisen: welke debieten laten berekenen?

Lees verder

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen of promoties? Schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief (max 1 keer per maand, geen spam!).